Producător: VRAC
Cod produs: vrac98
Disponibilitate: În Stoc
3,00 LEI
* TVA INCLUS

Aproximativ 95% dintre coacazele produse anual sunt folosite pentru productia de sucuri, sosuri si fructe uscate. Restul de 5% sunt consumate ca atare.

Ele sunt foarte bogate în mangan, participă la formarea sângelui şi a laptelui şi stimulează activitatea sistemului nervos central. Coacăzele sunt de asemenea, foarte bogate în magneziu, precum şi în fier care le imprimă acţiune hematopoetică, deci antianemică. Antocianţii din coacăzele negre sporesc acuitatea vizuală.

Efectul remineralizant şi tonic al coacăzelor se datorează bogăţiei în vitamina C şi în elemente minerale alcalinizante (fosfor, magneziu, calciu).

Având proprietăţi antianginoase şi febrifuge, coacăzele negre se folosesc în tratarea amigdalitei cronice.

Coacazele mai sunt utilizate si pentru prepararea diferitelor cocktailuri, dar si la prepararea prajiturilor, in special pentru briose.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!