Folosirea, incluzand vizitarea si cumpararea produselor de pe site-ul www.magazinoptimist.ro, implica acceptarea termenilor si conditiilor ce vor fi detaliate in paragrafele urmatoare.

 
Domeniul www.magazinoptimist.ro impreuna cu magazinul virtual si toate instrumentele software/baze de date necesare este administrat de SC ROMIR GIF SRL in scopul comercializarii produselor prezentate in site.
 
Partenerul comercial al clientului persoana fizica sau juridica este SC ROMIR GIF SRL care are in proprietate, vinde catre clientul persoana fizica sau juridica produsele prezentate in site si incaseaza de la acesta contravaloarea lor. SC ROMIR GIF SRL furnizeaza bunurile si serviciile care sunt subiectul termenilor si conditiilor de mai jos. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a acestor termeni si conditii. SC ROMIR GIF SRL isi asuma dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari site-ului www.magazinoptimist.ro, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens. Societatea ROMIR GIF SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, up-grade-uri ale serverului pe care este gazduit. SC ROMIR GIF SRL nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul www.magazinoptimist.ro, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii site-urilor in cauza.
 
Preturile produselor de pe www.magazinoptimist.ro sunt exprimate in lei, includ TVA si sunt valabile sub rezerva erorilor de pret / disponibilitate umane de introducere. Daca ati comandat un produs cu pretul/disponibilitatea afisat eronat, veti fi contactat prin e-mail sau telefonic pentru a valida comanda in noile conditii.

SC ROMIR GIF SRL isi rezerva dreptul de refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat (agresiv, licentios etc.) sau au in istoricul comenzilor livrari refuzate.

· PRETURI

​ ​In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne alocam dreptul de la anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca.

· COMUNICARI ELECTRONICE

Prin accesarea site-ului www.magazinoptimist.ro, folosirea, vizitarea, cumpararea de produse sau trimiterea de e-mail-uri adresate societatii SC ROMIR GIF SRL, comunicarea se realizeaza in mod electronic, considerandu-se astfel ca utilizatorul consimte primirea notificarilor de la SC ROMIR GIF SRL in modalitate electronica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

· DREPTURI DE AUTOR (COPYRIGHT)

Intregul continut al site-ului www.bekid.ro, incluzand, enumerativ, texte, imagini, grafice, butoane, programe, elemente de grafica web, scripturi si orice alte date, este proprietatea SC ROMIR GIF SRL si/sau a asociatilor sai si/sau a partenerilor sai si/sau a furnizorilor sai si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Combinarea acestora (design-ul site-ului) este proprietatea exclusiva a societatii Produsele sunt comercializate si livrate doar in Romania.
 
Programul de procesare a comenzilor online este:

 - luni - vineri intre orele 09:00 - 19:00

 - sambata intre orele 9:00 - 15:00
 
Procesarea comenzilor se va face in ordinea inregistrarii lor in sistem, intervalul maxim de timp necesar procesarii unei comenzi fiind intre 1-6 ore lucratoare. Dupa procesarea comenzii vei fi contactat telefonic sau prin e-mail pentru a stabili detaliile de livrare. Comenzile primite la sfarsitul saptamanii vor fi procesate incepand de luni in ordinea primirii lor.
 
Plasarea unei comenzi online valide nu garanteaza clientului rezervarea si/sau livrarea produsului comandat. Confirmarea stocului si rezervarea produsului in vederea onorarii comenzii se face de catre operatorii nostri prin telefon sau prin e-mail.
 
Livrarea produselor se realizeaza prin intermediul companiei de curierat rapid OLIMPIC CURIER

(Telefon 0732170200, http://www.olimpic-curier.ro/contact/ )

Costul livrarii este variabil si depinde de greutatea produsului achizitionat. Acest cost este afisat in pagina fiecarui produs si in cosul de cumparaturi

Pentru comenzi peste 150 lei, costul livrarii este GRATUIT. 
In cazul stornarii comenzilor, costul de transport nu se storneaza.
 
Livrarea produselor se face in functie de stocul produselor in momentul plasarii comenzii, iar termenul de livrare este de 24 - 48 ore lucratoare, din momentul confirmarii comenzii. In cazul localitatilor cu km suplimentari timpul de livrare poate creste la 48 sau 72 de ore. 
 
Anularea comenzilor online se face telefonic la 0756883292 sau prin e-mail trimis pe adresa optimist.naturist@yahoo.com.
 
Procesarea comenzilor in perioada sarbatorilor
 

In perioada sarbatorilor de Paste, sau de iarna, intervalul maxim de timp necesar procesarii unei comenzi este intre 48 - 72 ore lucratoare.
 
Contacteaza echipa OPTIMIST

Pentru sugestii, sesizari sau reclamatii, scrie-ne pe adresa optimist.naturist@yahoo.com

si este protejata de Legea drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris a SC ROMIR GIF SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

In cazul in care observati o incalcare a drepturilor de autor de catre magazinoptimist.ro va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa: optimist.naturist@yahoo.com

Toate programele folosite pe acest site sunt proprietatea SC ROMIR GIF SRL sau a furnizorilor sai de programe si sunt protejate de Legea drepturilor de autor.

 

· RETURNAREA PRODUSELOR

Pentru produsele achizitionate on-line/telefonic:


Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform OUG. 34/2014 in cazul in care cumparatorul este nemultumit de performantele sau calitatea produsului, sau daca constata ca produsul nu corespunde cerintelor sale. Produsele se pot returna, in termen de 14 zile calendaristice de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

 
Conditii generale de returnare:


Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform.
Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri sau alte semne de uzura.
Recomandam returnarea produselor in ambalajul cu care au fost expediate si impreuna cu toate documentele (manual de utilizare, garantie), aceasta nefiind o obligativitate - Legea 249/2015,  Art. 16, punctul 8.
Costul transportului produselor mai sus mentionate revine in responsabilitatea clientului. In cazul in care produsul a fost achizitionat intr-o perioada in care este in vigoare o oferta de transport gratuit, daca produsul va fi returnat, se va retine din valoarea acestuia costul de expediere suportat initial de SC ROMIR GIF SRL. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului.
Dupa perioada de 14 zile calendaristice, conform legii produsele nu mai pot fi returnate.
 
Procedura de returnare:


In cazul in care doresti sa returnezi un produs, te rugam sa urmezi urmatorii pasi:
1. Completeaza formularul de retragere
 si trimiteti-l catre noi prin email/posta/fax
2. Trimite produsul si toate accesoriile primite, certificatul de garantie si o copie a facturii la adresa primita prin email sau telefonic de la SC ROMIR GIF SRL, precizand pe AWB "Returnare produs ROMIR GIF". Clientul este responsabil de impachetarea produsului si a documentelor necesare pentru expediere. Va rugam sa nu scrieti pe ambalaj adresa de livrare ci doar pe AWB. Expediati produsele la adresa fizica primita prin email, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice.
3. Cheltuielile de transport sunt suportate conform legii de catre client. In cazul in care expediati coletul cu plata la destinatie, vom fi nevoiti sa facturam contravaloarea transportului plus costul kilometrilor aditionali daca este cazul.

Formularul de returnare este un model si nu este obligatoriu.
 

Atentie! Cheltuielile de retur vor fi suportate de catre client, conform legii, și vor fi achitate curierului în momentul predarii coletului cu produsele returnate. Clientul poate alege firma de curierat cu care produsul este expediat catre centrul logistic. Nu recomandam retururile prin Posta Romana.

Restituirea banilor se va face conform legii în termen de 14 de zile calendaristice de la data receptionarii produsului returnat prin viramentul într-un cont bancar transmis de dumneavoastră pe formularul de retur. Contul bancar trebuie să fie înregistrat pe numele persoanei care a efectuat achiziția și nu pe numele altei persoane. Contul bancar trebuie sa fie in lei. Intarzierea furnizarii datelor despre contul bancar poate duce la intarzierea returnarii banilor.
 
Clienții persoane juridice nu pot face retururi pentru produsele comandate, conform OUG. 34/2014.
Pentru informatii suplimentare privind returnarea produselor ne puteti contacta la telefon 0756883292 in timpul orelor de program sau ne puteti scrie la adresa optimist.naturist@yahoo.com 

 

· ACCESUL LA SITE

Societatea ROMIR GIF SRL garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal, pe acest site si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor societatii SC ROMIR GIF SRL, fara acordul scris al acesteia.
 

 

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

SC ROMIR GIF SRL este inregistrata in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Magazin Optimist are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor / clientilor (Cumparatorilor) privind situatia contului lor de pe magazinoptimist.ro, informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului.

Prin completarea datelor dvs. in formularul de creare de cont si/sau de Comanda declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date a Magazin Optimist, inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal sub numarul 31206, si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre Magazin Optimist, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de catre Magazin Optimist, afiliatii si colaboratorii acestora de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului. De asemenea, va dati acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa poate fi transferate (cedate) de catre Magazin Optimist atat afiliatilor sai precum si altei/altor entitati din tara sau strainatate.

Prin citirea prezentelor Termene si Conditii ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale garantate de Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora.

Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa SC ROMIR GIF SRL, STR. LILIACULUI NR.8, CONSTANTA, JUDET CONSTANTA, va puteti exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:
- o data pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate;
- sa interviti asupra datelor transmise;
- sa va opuneti prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara
- sa solicitati stergerea datelor, cu exceptia situatiilor prevazute de lege.

Astfel, Magazin Optimist poate notifica utilizatorii/clientii privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal, si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

www.magazinoptimist.ro nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul bekid.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.
Informatiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali.

De asemenea, Magazin Optimist poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de servicii de marketing, Curierat, servicii de plata / bancare, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre.
Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.